Medgrundare på Morgan Creek Digital Anthony „Pomp“ Pompliano har några tankar om vart Bitcoin-marknaden är på väg under det kommande året.

I en exklusiv intervju med Cointelegraph bekräftade Pomp den Bitcoin-prisförutsägelse han gjorde 2019. ”Det kommer att bli ganska aggressivt. Jag är ganska säker på Bitcoin till $ 100 000 i slutet av 2021. “

Tillsammans med gynnsamma makroekonomiska förhållanden ser Pompliano efterhalveringseffekten som en av de viktigaste katalysatorerna som kan driva Bitcoin mot det potentiella målet.

Pomp tror att Bitcoins minskande utbud i kombination med ökad efterfrågan från institutionella investerare kommer att driva Bitoins pris till nya toppar.

Även om det för närvarande finns cirka 18,5 miljoner Bitcoin Circuit i omlopp, erkände han att detta antal inte tar hänsyn till en stor del av Bitcoin som inte har flyttat på länge. Det betyder att det faktiska tillgängliga utbudet faktiskt är mindre.

”Bitcoinare säljer inte sina Bitcoin”, sa han.

På frågan om den bästa strategin för att närma sig en Bitcoin-investering, avrådde Pomp nybörjare från att „timing marknaden“. Istället rekommenderade han genomsnittet av dollarkostnader som det mest försiktiga och givande sättet att investera i Bitcoin.

„Dollarkostnadsgenomsnitt är ett mycket populärt, tidlöst ekonomiskt tillvägagångssätt eftersom det fungerar“, sa han.