BlockFi is erin geslaagd om nieuwe financiering van investeerders aan te trekken. Op dit moment heeft BlockFi 1,5 miljard dollar aan crypto activa op haar uitleenplatform en produceert iets minder dan 10 miljoen dollar per maand aan inkomsten.

New York-based Bitcoin lenende firma, BlockFi kondigde op 20 Augustus aan dat het $50 miljoen in een nieuwe financieringsronde onder leiding van Anthony Pompliano’s Morgan Creek Digitaal heeft opgehaald. De financieringsronde zag ook andere deelnemende investeerders met inbegrip van Valar Venture die BlockFi’s Serie A en B rondes leidde, evenals CMT Digital, Castle Island Ventures, Winklevoss Capital, SCB 10X, Avon Ventures, HashKey, onder andere.

Met deze financieringsronde heeft BlockFi investeerders de groene kant laten zien in het verstrekken van crypto’s en de groeivooruitzichten, omdat het in het afgelopen jaar meer dan 10x zoveel inkomsten heeft gegenereerd. De leiding van deze nieuwe financieringsronde is in handen van Anthony Pompliano, die na de investering zal toetreden tot de raad van bestuur van BlockFi. Pomp, zoals hij in de volksmond bekend is, heeft zijn Asset Management bedrijf, Morgan Creek, ertoe aangezet om deel te nemen aan alle drie de financieringsrondes van BlockFi in de afgelopen 12 maanden, met inbegrip van de 18 miljoen dollar Series A-ronde in augustus 2019 en de 30 miljoen dollar Series B-ronde in februari 2020.

Het platform van BlockFi biedt investeerders ongeëvenaarde mogelijkheden in het ecosysteem van de digitale activa. We zijn verheugd om dit team van wereldklasse te steunen terwijl ze doorgaan met het toevoegen van nieuwe producten en zich uitbreiden naar steeds meer gebieden die de traditionele financiën verstoren„, aldus Anthony Pompliano.

Zoals Coindesk al aangaf, heeft BlockFi op dit moment 1,5 miljard dollar aan crypto activa op zijn uitleenplatform en produceert het iets minder dan 10 miljoen dollar per maand aan inkomsten. CEO Zac Prince onthulde dit in een interview. Hij zei dat BlockFi nog steeds probeert om personeel toe te voegen en het eigen vermogen stabiel te houden om snel geografisch uit te breiden. Deze plannen zullen samen met de andere ideeën van BlockFi profiteren van deze geldinjectie.

Credit Card to Boost Lending Offering op BlockFi

Met de wereldwijde proliferatie van crypto-uitleenplatforms zal de uitzonderlijke service met toegevoegde waarde die een van deze startups biedt, een pionier zijn in het creëren van een diepere niche voor zo’n startup. Als gevolg hiervan verwacht BlockFi’s CEO Prince tegen het einde van het jaar de eerste Bitcoin Lifestyle-beloningenkaarten op de markt te hebben en begin volgend jaar een meer publieke uitrol.

Je moet met heel wat partners werken om een kredietkaart op de markt te brengen,“ zei hij, en hij voegde eraan toe dat „sommige van hen de overgang van volledig in-office naar volledig afgelegen zo vlot hebben afgehandeld als bedrijven als BlockFi,“ als gevolg van de wereldwijde COVID-19-situatie.

Strides Tijdens de COVID-19 Pandemie

Voor de meeste bedrijven die tijdens de COVID-19 beladen eerste helft van het jaar een diepe klap hebben gekregen, heeft BlockFi een diepe veerkracht getoond omdat het zijn balans binnen dezelfde periode heeft verbeterd.

Het bedrijf merkte op dat zijn totale aantal gefinancierde rekeningen 7.000 in juli raakte, waardoor een nieuwe mijlpaal werd bereikt sinds de oprichting in 2018. In zijn commentaar op de vooruitgang die het bedrijf heeft geboekt in de digitale ecosfeer, merkte Prince op dat:

De afgelopen twaalf maanden bij BlockFi zijn niets minder dan verbazingwekkend geweest, en als er iets is, is het een bewijs van de blijvende kracht van bitcoin en andere digitale activa.

Met de allianties van BlockFi met zowel haar bestaande als oude partners, evenals haar concurrerende aanbod en voorgestelde plan, verwacht het bedrijf de top van de ladder in de crypto-leen niche vooruit te gaan.