Atupri, en schweizisk sjukförsäkringsleverantör, sa måndag att dess 200 000 kunder nu kommer att kunna göra betalningar med bitcoin och eterum. Det 110 år gamla företaget hävdar att det är det „första“ försäkringsbolaget i Schweiz som accepterar kryptovalutor.

I ett uttalande sa Atupri att betalningar kommer att göras via det lokala reglerade kryptofinansföretaget Bitcoin Suisse, som det har samarbetat med. Det Bern-baserade hälsoföretaget kommer inte att inneha något bitcoin ( BTC ) eller eter ( ETH ), bara de konverterade kontanterna det får från Bitcoin Suisse.

”Som digitala pionjärer inom hälsosektorn räknar vi med sociala trender och erbjuder försäkringslösningar med långsiktiga utsikter”, säger Caroline Meli, chef för marknadsföring och försäljning i Atupri.

„Blockchain-teknik och tillhörande användning av kryptovalutor kommer att bli allt viktigare“, tillade hon

Atupri grundades 1910 som en företagssjukförsäkringsfond för de schweiziska federala järnvägarna och har vuxit till ett av de största sjukförsäkringsbolagen i det centrala europeiska landet. År 2019 rapporterade företaget en premieinkomst på 885 miljoner dollar.

Armin Schmid, chef för kryptobetalningar för Bitcoin Suisse, sa: „Vi är glada över partnerskapet med Atupri och garanterar säkra och okomplicerade betalningsalternativ med kryptovalutor.“

Bland annat hanterar Bitcoin Suisse handel med digitala tillgångar för kunder. Det erbjuder också kryptotjänster

I maj lade företaget guld, silver och platina till sin plattform, vilket gjorde det möjligt för användare att handla ädelmetaller mot både BTC och ETH , liksom fem andra viktiga fiatvalutor. Ädelmetalltransaktioner är tillgängliga för handel dygnet runt med omedelbar kontantavräkning, heter det.

Schweiz, med sitt kryptoskatteparadis Zug, har tagit en progressiv inställning till kryptotillgångar genom att legalisera dess användning och formalisera kryptotransaktioner i en rad olika sammanhang. Landet ser virtuella pengar och blockchain-teknik som strategiska innovationer inom global ekonomi.